Windows 10 licentie gratis tot 29 juli 2016

Wel of niet updaten?

De meeste mensen hebben op hun computer Windows 7 of Windows 8 draaien. Microsoft heeft onlangs een nieuwe Windows versie uitgebracht welke vooral de problemen/ergenissen van Windows 8 moet wegnemen. Maar als u Windows 7 gebruikt heeft u wellicht helemaal geen reden om naar Windows 10 over te stappen. Wel is het zo dat de gratis ‘upgrade’ slechts tot 29 juli 2016 beschikbaar is. Toen Microsoft enkele jaren geleden de ondersteuning (beveiligingsupdates) voor Windows XP stopten werden veel computers op slag onveilig voor gebruik op het internet. De Nederlandse gemeenten betalen zelfs miljoenen per jaar om toch nog updates voor deze computers te ontvangen. Windows 7 wacht een zelfde lot, als u dus niet voor 29 juli 2016 over bent naar Windows 10 heeft u op termijn een prima werkende computer die echter niet meer geschikt is voor internetgebruik. En Windows 8, hoewel dit nog langer duurt, zal ook ooit de ondersteuning en daardoor de broodnodige beveiligingsupdates gaan verliezen.

Zelf upgraden?

U heeft vermoedelijk al een melding van uw computer gekregen dat u gratis mag upgraden. Als u op de verkeerde knop drukt kan uw pc dit zomaar gaan doen, de kans is ook groot dat Microsoft (stiekem) een groot deel van uw harde schijf gevuld heeft met de bestanden van Windows 10. Wij adviseren om in elk geval al uw bestanden veilig te stellen (in een dorpbox, google drive, USB stick of externe harddisk) voordat u de upgrade uitvoert. En hou er rekening mee dat niet alle software werkt onder Windows 10.

In onze ervaring bent u beter af met een zogenaamde schone installatie van Windows 10. Uw harde schijf wordt eerst helemaal leeggemaakt (na veilig stellen van uw bestanden) en Windows 10 begint met een schone lei. Daarna worden bestanden en gewenste software weer teruggezet.

Uitbesteden

Laat u dit door ons doen, dan rekenen wij hier het vaste bedrag van 50 euro incl. BTW voor. Voor dit bedrag maken wij dus een volledige backup van uw computer en installeren wij WIndows 10 plus de gratis virusscanner Avira, het populaire video/dvd programma Videolan en Google Chrome. Indien u de benodigde licentiesleutels heeft (en liefst ook installatiemedia) installeren wij ook andere software voor u die u gebruikte. Om problemen te voorkomen raden wij u ook aan indien mogelijk naast de laptop of pc kast (monitor, toetsenbord, muis mag u thuislaten) andere randapparatuur mee te nemen. Dan zorgen we dat uw printer, scanner, etc. (indien ondersteund door de fabrikant) ook onder Windows 10 goed werkt.

Illegale software

Veel mensen hebben software op hun computer, vooral dingen als Microsoft Office, Photoshop, Autocad, etc. of zelfs een illegale Windows versie. Wij zullen u daarmee niet helpen. Wij bieden u wel alternatieven zoals Open Office, GIMP (alternatief voor photoshop) aan welke wij voor u zullen installeren indien u dat wenst. Met deze paketten kan u (bijna) alles wat u met de betaalde paketten doet. Wilt u toch persé Microsoft Office (vanwege Outlook bijvoorbeeld) willen gebruiken, schaf het dan aan wij installeren het voor u.

PC en laptop reinigen of meteen een uitbreiding doen?

Uw computer of laptop zit mogelijk vol stof, vooral laptop ventilatoren bouwen soms een dikke laag vilt op waardoor de hitte niet wegkomt. De laptop kan erg veel gaan blazen of zelfs uitvallen als hij te heet wordt. Ook zit er tussen de computerchip en de ventilator daarbovenop een speciale hittegeleidende pasta die kan opdrogen waardoor hij zijn werking verliest. En wellicht is het een goed idee om de harde schijf van uw pc/laptop te vervangen met een groter of sneller (SSD) model. Ook is het erg prettig om voor Windows 10 8gb geheugen te gebruiken maar 4 gb is minimaal.

Let op, ga niet met uw stofzuiger in uw PC kast tekeer, de softzuiger kan kabels lostrekken of nog erger zogenaamde jumpers opzuigen of uw ventilator ombuigen waarna deze gaat aanlopen.

De tarieven hiervoor zijn (exclusief onderdelen):

  • pc van binnen stofvrij maken (perslucht): 10 euro
  • laptop van binnen stofvrijmaken en koelpasta vervangen(laptop volledig open, ventilator stofvrij en alles schoon met alcohol: 20 euro
  • geheugen uitbreiden pc/laptop: 10 euro (gratis bij Windows 10 upgrade)
  • harde schijf vervangen met groter en/of ssd model (inhoud harddisk wordt overgezet): 20 euro (gratis bij windows 10 upgrade)

Indien alle geheugenbanken en/of harddiskplekken in uw systeem bezet zijn wordt bestaande vervangen, zoniet dan komt het nieuwe erbij.

Ik heb zelf WIndows 10 proberen te installeren en nu heb ik grote problemen

Maak een afspraak via afspraak maken en neem uw PC/laptop mee, dan kijken we of we uw persoonlijke bestanden nog kunnen vinden en veilig kunnen stellen en daarna doen we alsnog een schone installatie voor u.

Heb ik garantie na de installatie?

Wij krijgen vaak PC’s en laptops binnen die vol zitten met virussen, nep software, etc. Na onderzoek blijkt de klant (of zijn/haar kinderen) onbetrouwbare software of zelfs illegale software met keygens en cracks (hackers middelen om beveiliging te omzeilen) geinstalleerd te hebben. Wij bieden wel garantie op de reguliere werking van de computer die wij ombouwen naar Windows 10 maar als u programma’s download om gratis mp3’s te downloaden, illegaal voetbal te kijken of ‘handige’ programmatjes om muziek van youtube te halen installeert vervalt uw garantie. Als u alleen legale software gebruikt van bekende uitgevers bieden wij u 4 weken garantie, heeft u na de upgrade binnen die 4 weken problemen dan lossen wij die kosteloos (bij ons op kantoor) voor u op.

Mijn computer draait op Windows XP of Vista en ik wil over op Windows 10

Voor deze versies geldt het aanbod van Microsoft niet. Een Windows 10 licentie (versie home voor thuisgebruikers) kost zo’n 110 euro incl. BTW. In de praktijk kunt u dat geld beter gebruiken om een nieuwe pc of laptop te kopen waar Windows 10 al bij geleverd wordt. Wij kunnen voor u uw bestanden en accounts overzetten op de nieuwe computer. Voor nog prima werkende computers met een verouderde Windows versie erop bieden wij u het Windows alternatief Linux aan waarmee u net zo goed kunt internetten, e-mailen en tekstverwerken.

Onno Geerdink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *